Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

Een dikke 8 voor Hersenz

Cliënten geven behandelprogramma Hersenz een rapportcijfer van 8,7. Maastricht University heeft onderzoek gedaan bij 62 cliënten.

Dikke 8 voor Hersenz

Cliënten geven behandelprogramma Hersenz een rapportcijfer van 8,7. Maastricht University heeft onderzoek gedaan bij 62 cliënten. Dit zijn de redenen waarom ze zo tevreden zijn:

  • zij zijn tevredener met hun participatie in het dagelijks leven
  • zij scoren beter op fysieke tests
  • zij hebben minder zorgvragen
  • de frequentie en ernst van hun neuro-psychiatrische symptomen is verminderd
  • hun mantelzorgers ervaren minder zorglast
  • hun naasten zijn tevredener met hun leven
  • zij laten aanzienlijke verbetering zien op hun persoonlijke doelen


Lees meer over het onderzoek

Maastricht University heeft in de periode 2014-2015 onderzoek gedaan naar de resultaten van Hersenz. Daaruit blijkt dat cliënten en hun naasten op diverse punten vooruit zijn gegaan na de behandeling van Hersenz. Cliënten geven Hersenz het cijfer 8,7. Ze zijn dus zeer tevreden over de behandeling. De volledige onderzoeksrapportage is nu beschikbaar.

Relevante links

lees meer

Partnergroep is onderdeel van het behandelprogramma van Hersenz

Hersenletsel heb je niet alleen. Groepsgerichte psycho-educatie van InteraktContour is onderdeel van het Hersenz-behandelprogramma. Uitgangspunt is dat niet alleen cliënten, maar ook hun naasten deelnemen aan de behandeling. Peter, de man van Jeanette, kreeg zo’n drie jaar geleden op 47-jarige leeftijd een herseninfarct. Jeannette: “Hij is nu stabiel. Mensen in onze omgeving vinden dat het goed gaat. Zij zien niet altijd hoe we nog elke dag knokken."

Ik wil meer weten over de partnergroepen

Meer over:

Behandeling Onderzoek

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag