Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

DVD: Hersenletsel en dan...

'Hersenletsel en dan…' is de titel van een DVD bedoeld voor iedereen die op een of andere manier te maken heeft met niet aangeboren hersenletsel. De productie is tot stand gekomen in samenwerking met de Hersenstichting Nederland en het Nederlands Centrum voor Hersenletsel.

Hersenletsel na val van pony

Denise Hommersen, nu 21 jaar, was een 14 jarige VWO scholiere toen ze met haar pony ten val kwam en direct in coma raakte door een hersenkneuzing, zo bleek in het ziekenhuis. Na het ongeval, ziekenhuis en revalidatie probeert Denise haar oude leven weer op te pakken, maar er ontstaan problemen die niet direct in verband met het hersenletsel worden gebracht. Op school gaat het niet meer zo goed en de tegenslagen maken haar onzeker en zorgen voor zware depressies. Door een artikel in een toevallig verkregen 'Cerebraal' (De vereniging Cerebraal voor mensen met niet aangeboren hersenletsel en direct betrokkenen heeft een eigen tijdschrift) leest zij ervaringen van lotgenoten en dan pas volgt de erkenning en herkenning van de gevolgen, waarna ze pas echt kan gaan revalideren.

Denise is één van de vier jongeren die haar verhaal doet in de dvd 'Hersenletsel en dan...'

Vier jongeren als kind getroffen door niet aangeboren hersenletsel

Vier jongeren als kind getroffen door niet aangeboren hersenletsel


Op de DVD 'Hersenletsel en dan...' staan vier jongeren centraal die als kind werden getroffen door hersenletsel. De oorzaken zijn uiteenlopend: een tumor, een auto-ongeluk, een val en een hersenontsteking. Inmiddels zijn ze jaren verder en vertellen ze over hun leerproblemen en de zoektocht langs scholen en stageplaatsen. Het doel van de DVD is het vergroten van inzicht in restverschijnselen, beperkjingen en mogelijkheden na hersenletsel.

DVD over niet aangeboren hersenletsel

De DVD bevat meer dan anderhalf uur film en is van waarde voor iedereen met NAH. Maar ook voor ouders, broers, zussen en docenten. Bij de DVD zot een handig boekje met tips en nuttige informatie. De productie is een uitgave van HRmedia en is tot stand gekomen mede op initiatief van het Nederlands Centrum Hersenletsel en de Hersenstichting Nederland. Bron: Hersenletsel en dan.

De dvd 'Hersenletsel en dan...' bestellen

De dvd is te bestellen op de website van Hersenletsel en dan en kost € 24,95 inclusief verzendkosten.

Kenmerken niet aangeboren hersenletsel

Een beroerte, ongeluk, hartstilstand of hersenaandoening kan leiden tot blijvend hersenletsel. Ben je als gevolg daarvan vaak moe, vergeetachtig, snel boos of kun je je niet goed meer concentreren? Met de behandeling van Hersenz leren jij en je naasten om te gaan met de ingrijpende veranderingen in je leven. Wij kunnen je helpen als je meer informatie wilt hebben of als je direct een intakegesprek wilt. Ook verwijzers kunnen bij ons terecht voor meer achtergrondinformatie of advies.

Ik wil contact met Hersenz

Meer over:

Gevolgen van CVA Boeken & Films Jong en hersenletsel

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag