Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

Documentaire over de gevolgen van hersenletsel

In deze documentaire 'Ik en Jij kan meer aan dan je denkt' over niet aangeboren hersenletsel laat Lennart Rodenhuis zien dat het leven, zoals je dat leeft, niet vanzelfsprekend is.

Ik en Jij kan meer aan dan je denkt

Rodenhuis laat ervaringsdeskundigen Eric van der Knaap en Marita Tessin hun levensverhaal vertellen. De première voor genodigden in besloten kring was 14 maart 2016. Lennart is benieuwd naar reacties, dus plaats deze vooral onder deze video op Youtube. De videorechten behoren toe aan producent Lennart Rodenhuis Videoproducties. De muziekrechten behoren toe aan de auteur van de muziek. Deze documentaire mag gedeeld worden, maar niet zonder toestemming worden gedownload of verstrekt worden aan derden. Beelden uit de documentaire mogen niet los worden gebruikt.(C) Lennart Rodenhuis Videoproducties 2016.

Omgaan met afasie

Marita vertelt in de documentaire over afasie. Afasie is een taalstoornis en hoe dat zich uit kan per persoon verschillen. De ernst en omvang van de afasie zijn onder meer afhankelijk van de plaats en de ernst van het hersenletsel, het vroegere taalvermogen en iemands persoonlijkheid. Sommige mensen met afasie begrijpen taal goed, maar hebben moeite met het vinden van de juiste woorden of met de zinsopbouw. Anderen spreken juist veel, maar wat zij zeggen is voor een ander niet of moeilijk te begrijpen. Na de revalidatiefase is er nog veel mogelijk om de communicatie te verbeteren. Hier zijn verschillende behandelingen voor. Meer lezen? Lees het verhaal van Willy over omgaan met afasie.


Herken je je in het verhaal van Marita of Eric?

Een beroerte, ongeluk, hartstilstand of hersenaandoening kan leiden tot blijvend hersenletsel. Ben je als gevolg daarvan vaak moe, vergeetachtig, snel boos of kun je je niet goed meer concentreren? Met de behandeling van Hersenz leren jij en je naasten om te gaan met de ingrijpende veranderingen in je leven. Neem contact op met een locatie bij jou in de buurt.

Ik wil graag contact met Hersenz

Meer over:

Afasie Behandeling Gevolgen van CVA Muziek Boeken & Films

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag