Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

De Kennis Van Nu: Nieuwe behandelingen bij beroertes

"De Kennis van Nu" brengt op hun website nieuws uit de wetenschap, verdieping bij wetenschappelijke onderwerpen en de wetenschap achter het nieuws. NTR voert de redactie over deze site. Ze brachten een special uit: Nieuwe behandelingen bij beroertes.

Wetenschappers en medici werken hard om de ernstige gevolgen van beroertes te beperken

Wetenschappers en medici werken hard om de ernstige gevolgen van beroertes te beperken


Dagelijks krijgen in Nederland meer dan 120 mensen getroffen door een beroerte. Op jaarbasis gaat het om 47.000 mensen. De gevolgen daarvan zijn enorm. Beroertes zijn de tweede doodsoorzaak bij vrouwen en de derde bij mannen in Nederland. Ze zijn tevens de belangrijkste veroorzaker van invaliditeit. Wetenschappers en medici werken hard om de ernstige gevolgen van beroertes te beperken. De Kennis van Nu laat drie nieuwe behandeltechnieken zien die tot hoopgevende resultaten leiden. Bekijk hun special over beroertes.

Wat zijn de signalen van een beroerte

Een beroerte kan ons allemaal overkomen. Bij een beroerte gaat er iets mis in de hersenen. Een deel van de hersenen krijgt voor kortere of langere tijd geen zuurstof meer. Dit veroorzaakt plotseling optredende uitvalsverschijnselen. Elk jaar krijgen ruim 41.000 mensen een beroerte in Nederland. Meestal gebeurt dit totaal onverwacht, zonder duidelijke waarschuwing vooraf. Lees hier wat de signalen van een beroerte zijn.

Meer over:

Behandeling Neurologie Onderzoek

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag