Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

CRDL mooi hulpmiddel voor mensen met zwaar hersenletsel

Voor mensen met zwaar (niet aangeboren) hersenletsel kan het gebruik van de CRDL een mooie manier zijn om contact te maken. De CRDL (cradle) is een interactief hulpmiddel dat aanraking tussen mensen vertaalt in geluid. Dit maakt nieuw contact mogelijk voor mensen die moeite hebben met communicatie,

"CRDL zorgt voor een brede lach en een dikke traan..."

crdl-sm-home.jpg

Contact door aanraking


De CRDL is een slim bedacht design van twee jonge ontwerpers Dennis Schuivens en Jack Chen. Zij kwamen op het idee toen ze een onderzoeksstage deden in een zorgcentrum. Het instrument, van kwalitatief hoogwaardig massief edelhout, combineert speelse, organische vormgeving met slimme software. De elektronica is verborgen in de houten behuizing, zodat de technologie achter het product onzichtbaar blijft. Geen knoppen, snoeren, lampjes of stekkers. De nadruk ligt op interactie. Het biedt de mogelijkheid om een nieuw type gesprek te voeren. Bron: CRDL

Dit vind je misschien ook interessant

 

crdl 1.jpg

InteraktContour introduceert CRDL bij dagbestedingslocatie in Epe


InteraktContour houdt de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hersenletsel en de mogelijk interssante hulpmiddelen voor haar cliënten met niet aangeboren hersenletsel nauwlettend in de gaten. Recent is de CRDL besteld. Toen het product werd afgeleverd is het direct uitgeprobeerd en het was mooi om iedereen, op zijn eigen manier, van het apparaat te zien genieten. InteraktContour zet de CDRL in op dagbestedings- en een aantal woonlocaties.

crdl ic gerton.jpg

Opnieuw contact maken na hersenletsel brengt emoties teweeg


Gerton Woudt (links op de foto), senior begeleider bij InteraktContour: "Het lichamelijk contact binnen onze woon- en dagbestedingslocaties is met name ‘functioneel’. Maar hoe waardevol is het om ook eens één op één of in een groep contact te maken door middel van een prachtig vormgegeven voorwerp. Gemaakt van een prettig aanvoelend, natuurlijk materiaal, dat ook nog eens reageert op de aanraking(en) via klanken en geluiden. Misschien kan het zelfs een fantastisch middel zijn in de non-verbale communicatie tussen partners waar niet aangeboren hersenletsel er voor heeft gezorgd dat juist ook het elkaar aanraken wat meer naar de achtergrond is verdwenen. Of er zelfs helemaal niet meer is. Of dat een forse afasie de reden is dat verbale communicatie eigenlijk alleen een soort eenrichtingsverkeer is. Door de CRDL is er dan ineens wel weer een ‘klinkend’ contact. Dat raakt tot diep in je ziel. Dat zagen we bij onze cliënte Mary op foto hierboven. Zij maakte die ochtend voor het eerst kennis met de CRDL. Ze voelde ‘m (Mary is blind) en hoorde vervolgens de geluiden en klanken... Er kwamen een brede lach en een dikke traan te voorschijn. Ze vond het fantastisch!"

Hieronder vind je een filmpje van CRDL zelf.

Te maken met hersenletsel en interesse in dagbesteding bij InteraktContour?

InteraktContour biedt op diverse locaties dagbesteding, vaak in samenwerking met andere zorgaanbieders. Vrijwilligers én professionele begeleiders helpen jou om je doelen te bereiken. Door mee te doen aan arbeidsmatige, creatieve en sociale activiteiten, train je je vaardigheden, werk je aan persoonlijke doelen en ontmoet je andere mensen. Je partner heeft even wat tijd voor zichzelf. Soms lukt het om na een tijdje de overstap te maken naar (vrijwilligers)werk. Neem vrijblijvend contact op met InteraktContour, werkzaam in Midden- en Oost Nederland. InteraktContour is te bereiken via T 0341 255 777. Woon je elders? Neem contact op via Hersenz. Hier kun je je postcode invoeren en zien welke organisatie, gespecialiseerd in hersenletsel, bij jou in de buurt zit.

 
Ik wil contact met een dagbestedingslocatie van InteraktContour

Meer over:

Liefde & relaties Gevolgen NAH Hulpmiddelen

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag