Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

Breinjoggen: wat je leert blijft hangen

De cliëntengroep die op dagbestedingslocatie De Bramer in Hardenberg meedoet aan Breinjoggen groeit gestaag. De deelnemers zijn enthousiast. Ze willen leren op een ontspannen en leuke manier.

Hersenen trainen na hersenletsel

Hersenen trainen na hersenletsel


Wat er aan bod komt is steeds anders. Bijvoorbeeld een kennisquiz of rebussen. Ook wordt er veel gewerkt met beelden en foto's om te kijken wat deelnemers herkennen of zich herinneren.

Hersenletsel en vergeetachtigheid

Hersenletsel en vergeetachtigheid


Heel herkenbaar bij mensen met hersenletsel is dat ze dingen ook zo weer kwijt zijn. Breinjoggen is eigenlijk voor een langere periode nodig. De voortdurende herhaling maakt de kans groter dat wat iemand geleerd heeft ook blijft hangen. Vergeetachtigheid is één van de kenmerken van niet aangeboren hersenletsel.

Er is gelukkig een groep betrokken vrijwilligers die meedraait tijdens het breinjoggen.

Dianne Waterink, senior begeleider
Je hersenen uitdagen na hersenletsel is belangrijk

Je hersenen uitdagen na hersenletsel is belangrijk


De deelnemers dagen hun hersens uit. Met als resultaat dat hun communicatieve en sociale vaardigheden verbeteren. Door het schrijven verbetert ook de fijne motoriek. Zo kunnen ze zich beter redden op andere momenten in hun gezins- en sociale leven.

Vergeetachtigheid en Geheugenproblemen na hersenletsel

De gevolgen van niet aangeboren hersenletsel door een herseninfarct, cva, hersenbloeding, ziekte of ongeluk op het leven van de getroffenen zijn erg verschillend. Hoewel er overeenkomsten zijn, ervaart niet iedereen deze op dezelfde manier. Zo zijn de gevolgen van een cva links heel anders dan de gevolgen van een cva rechts. Dit maakt het signaleren ingewikkeld. Veelvoorkomende signalen zijn wakker worden met hoofdpijn of het hebben van aanhoudende hoofdpijn na een aanrijding (bijvoorbeeld), snel moe, vergeetachtigheid, vastlopen in bekende situaties, snel boos, geen inzicht hebben in eigen grenzen, iets niet meer kunnen dat vroeger wel kon of passief, moeite hebben met praten of begrijpen van taal (afasie), ongeïnteresseerd of somber zijn. Lees meer over de kenmerken van niet aangeboren hersenletsel.

Lees ook over dagbestedingslocatie De Bramer in Hardenberg

Heb je niet aangeboren hersenletsel (NAH)? En wil je graag allerlei vaardigheden (opnieuw) leren of onderhouden? Welkom bij de dagbesteding van InteraktContour. Kijk hieronder waar je onze dagbestedinglocaties kunt vinden.

Ik wil meedoen

Meer over:

Dagbesteding Vrijwilligers

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag