Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

Boekentip: ziektebesef en interventies bij hersenletsel

Hersenletsel heeft een enorme impact, zowel op degene die het overkomt, als op diens omgeving. In het boek van Arno Prinsen 'Heb ik een probleem dan?' staat het besef, dat cliënten met hersenletsel hebben van hun eigen beperking, centraal.

Maar al te vaak beseft een cliënt niet eens goed wat er aan de hand is. Hoe ga je daar als hulpverlener mee om? Aan de hand van drie typen cliënten: de voorbijganger, de zoeker en de klant, behandelt Arno in dit boek passende interventies. Ze geven het houvast dat een cliënt niet geeft. Ze helpen je als hulpverlener om stap voor stap bij de hulpvraag aan te komen en maatwerk te bieden. Het boek was één van de vijf genomineerden voor de Niek de Jong Prijs 2009 en is te bestellen via het formulier op de website van InteraktContour.

 

Kenmerken niet aangeboren hersenletsel

Hier tref je een aantal korte filmpjes die vanuit verschillend perspectief mensen met niet aangeboren hersenletsel laten zien. Zij lopen tegen allerlei problemen aan in de communicatie met hun partner, met plannen en organiseren of zijn vergeetachtig. Dit zijn kenmerken van niet aangeboren hersenletsel.

Herken je je in één van de bovenstaande verhalen?

We begrijpen dat jouw situatie waarschijnlijk anders is dan die van de mensen in de korte filmpjes. Wil jij weten hoe jij kunt omgaan met onder meer concentratieproblemen, vergeetachtigheid, overprikkeling en vermoeidheid? Neem dan vrijblijvend contact met InteraktContour.

Ik wil contact met InteraktContour

Meer over:

Behandeling Gevolgen van CVA Liefde & relaties Begeleiding Boeken & Films

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag