Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

Boekentip: Geheugen kun je helpen

Vergeetachtigheid en geheugenproblemen zijn kenmerken van niet aangeboren hersenletsel. Het boekje 'Geheugen kun je helpen' geeft praktische tips en adviezen voor mensen met geheugenproblemen en hun naasten. Doel is hoe zij het best gebruik kunnen maken van de restcapaciteit van de geheugenfuncties. Ook krijgt de lezer een overzicht van de dagelijkse problemen die mensen kunnen ondervinden als gevolg van geheugenstoornissen. De schrijvers lichten toe waarom iemand na bijvoorbeeld een hersentrauma nog wel kan autorijden maar details uit het recente verleden vergeet.

Hulpmiddelen en strategieën om een verminderd geheugen het hoofd te bieden

Hulpmiddelen en strategieën om een verminderd geheugen het hoofd te bieden


De auteurs L. Clare en B. A. Wilson zijn verbonden aan de Applied Psychology Unit van de British Medical Research Council en hebben veel ervaring met hulpverlening. Het boekje staat vol met praktische tips voor personen die aan geheugenverlies lijden. Ook de achtergronden van het geheugenverlies worden belicht. Het boek is geïllustreerd met veel zwart-wittekeningen en foto's. Naast praktische tips komen ook therapieën aan de orde. Het boek is zeer aan te bevelen voor mensen die lijden aan geheugenstoornissen, hun familie, vrienden en hulpverleners. Het leest prettig. Het is te bestellen via bol.com.

Omgaan met vergeetachtigheid na hersenletsel

Vergeetachtigheid en geheugenproblematiek kunnen één van de gevolgen zijn van niet aangeboren hersenletsel. NAH kan het gevolg zijn van bijvoorbeeld een beroerte, herseninfarct of ongeval. De klachten kunnen per persoon verschillen. Het kan zijn dat je veel klachten herkent. Het kan echter ook zijn dat er slechts enkele op jouw persoonlijke situatie van toepassing zijn. Lees verder: Vergeetachtigheid na een beroerte of hersenbloeding.

Te maken met vergeetachtigheid of geheugenproblemen na een ongeval, beroerte of herseninfarct?

InteraktContour biedt samen met nog 11 zorgorganisaties in Nederland Hersenz Behandeling. Alle zorgorganisaties zijn gespecialiseerd in het begeleiden en behandelen van mensen met hersenletsel. De opzet van de behandeling is overal in Nederland hetzelfde. Met de behandeling van Hersenz leren jij en je naasten om te gaan met de ingrijpende veranderingen in je leven. Je leert je energie goed te verdelen en handig om te gaan met bijvoorbeeld vergeetachtigheid, concentratieverlies of moeite met organiseren. Ook werken we aan je fysieke conditie, zodat je weer vertrouwd raakt met je lichaam.

Ik wil graag contact met Hersenz

Meer over:

Boeken & Films

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag