Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

Boekentip: Brein en Zijn

De neurowetenschappen zijn "hip en happening". Ze gaan over onszelf en over de vragen die wij hebben. Vragen over de wereld, de liefde, of het geloof. Het boek "Brein en Zijn" laat zien hoe de hedendaagse kennis over het brein tot de verbeelding spreekt.

Marije van Beilen, psycholoog en neurowetenschapper aan de Universitair Medisch Centrum Groningen, schrijft in twaalf buitengewoon toegankelijke observaties over de doodnormale dingen die zij tegenkomt: op de bank achter de tv, in gesprek met haar eigenwijze kleuter, of op de werkvloer. Zij verstaat de kunst om net als wetenschappers als Douwe Draaisma en Dick Swaab een ingewikkelde materie helder, onderhoudend en met humor over het voetlicht te brengen. Het boek is te bestellen via bol.com

Meer boeken lezen over de werking van de hersenen en hersenletsel?

Meer boeken lezen over de werking van de hersenen en hersenletsel?


Bekijk hier het overzicht van boeken.

InteraktContour houdt hersenwetenschap in de gaten voor mensen met hersenletsel

InteraktContour is een nieuwsgierige organisatie. Niet zomaar nieuwsgierig, maar héél nieuwsgierig. Altijd op zoek naar manieren om mensen met hersenletsel een stap verder te helpen. Nou, zo’n visie geeft veel aanknopingspunten voor onderzoek. Marij Middag is sinds medio 2016 gestart als onderzoeker en levert een bijdrage om allerlei vragen te beantwoorden. Want onderzoek leidt tot nieuwe kennis. En nieuwe kennis leidt tot oplossingen van problemen. In dit geval oplossingen waar mensen met hersenletsel baat bij hebben. Op de hoogte blijven van de ontdekkingen van Marij? Lees haar blogs.

Meer over:

Onderzoek Boeken & Films

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag