Ga naar content
Open de hoofdnavigatie

'Na die nacht' wint publieksprijs

Kirstin Rozema wint Publieksprijs 2018 met haar boek 'Na die nacht'. Rozema is blij met prijs, te meer omdat ze hoopt dat er hierdoor meer aandacht komt voor de gevolgen van niet aangeboren hersenletsel als gevolg van een herseninfarct. Het overkwam Kirstin zelf. Ze is er goed uit gekomen, maar het leven erna was beslist niet vanzelfsprekend. De boodschap die Kirstin in dit boek uitdraagt is: “Gezondheid is een bijzonder goed. Let op jezelf, wees lief op jezelf, pas op jezelf. Geniet van elke dag. Het kan zomaar de laatste zijn.”

Relevante links

"Ik ben heel blij met de publieksprijs zegt Rozema in het Almelo's weekblad en ik hoop dat er zo ook meer aandacht komt voor de gevolgen van niet aangeboren hersenletsel na een herseninfarct."

na die nacht.jpg

Boek 'Na die nacht' belicht gevolgen hersenletsel


Wat gebeurde er in de nacht van de 14e april, drie jaar geleden? Was het een kater na dat leuke feestje, waar ze veel te veel gedronken had? Of was het iets anders? Melanie Kuperes, partner van Douwe Boenders en moeder van kleuter Carolien, weet het niet. Ze weet alleen dat haar leven na die nacht totaal anders is geworden. Ze is vanaf dat moment humeurig, heeft een heel kort lontje en heeft nergens meer zin in. Vooral Douwe moet het ontgelden.

Lucy Veenhuizen, de vaste oppas van de kleuter Carolien, wordt verliefd tijdens de buurtbarbecue. Als snel krijgt ze een relatie met Paul Brama. Hij is stapel verliefd op haar. Maar of dat ook wederzijds is? Melanie draait door tijdens een woede-aanval. Haar daad heeft grote gevolgen voor de mensen om Douwe en haar heen. Uit onverwachte hoek komt dan alsnog een oplossing voor zijn grote probleem.

Bestellen

Het boek kost 16,95 en is te bestellen via Bol.com

Bronnen: Almelo's weekblad, Boekenbijlage

 

'Na die nacht' belicht gevolgen hersenletsel

'Na die nacht' is een roman waarin Rozema verschillende thema’s belicht. Liefde, jaloezie, vooroordelen, de juiste keuzes maken en wat niet aangeboren hersenletsel voor gevolgen kan hebben. In het nawoord staat dat zij zelf in 2014 is getroffen door een beroerte (herseninfarct). In de vijf weken dat ze in een revalidatiekliniek verbleef viel het haar op hoe jong haar medepatiënten waren. De gedachte dat een beroerte alleen oudere mensen treft is volledig achterhaald. Ook heeft ze in de kliniek gezien wat de gevolgen kunnen zijn van NAH, en hoe dit iemands persoonlijkheid kan veranderen.

Over Kirstin Rozema

Kirstin Rozema (1967) woont in Almelo en schrijft al jarenlang kinder- en jeugdboeken over de meest uiteenlopende onderwerpen. Daarnaast heeft ze een flink aantal korte romans geschreven. Eind 2015 verscheen haar familieromandebuut Poort naar het geluk.

Boeken over de gevolgen van niet aangeboren hersenletsel

De gevolgen van niet aangeboren hersenletsel door een, CVA (beroerte: hersenbloeding of herseninfarct), ziekte of ongeluk op het leven van de getroffenen zijn erg verschillend. Hoewel er overeenkomsten zijn, ervaart niet iedereen deze op dezelfde manier. Zo zijn de gevolgen van een cva links bijvoorbeeld heel anders dan de gevolgen van een cva rechts. Dit maakt het signaleren ingewikkeld. Het is fijn dat je hier meer over kunt lezen of bekijken. Hier zetten we een aantal suggesties voor je op een rijtje: Boeken en films over niet aangeboren hersenletsel

Relevante links

Meer over:

Gevolgen van CVA Boeken & Films Gevolgen NAH

Reageren

Meer relevante artikelen

Stel hier je vraag